Сюртівська територіальна громада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЕКОМАРАФОН ЗАКАРПАТТЯ 23

Дата: 19.09.2023 14:11
Кількість переглядів: 122

У  закладах освіти Сюртівської ТГ проведено екомарафон

до Всесвітнього дня прибирання

 

На виконання наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації - Закарпатської обласної військової  адміністрації від 30.08.2023№507 ,,Про проведення у 2023 році  обласного екомарафону до Всесвітнього дня прибирання”, та з нагоди відзначення Всесвітнього дня прибирання, з метою привернення уваги громадськості до охорони довкілля, проблем навколишнього середовища, підвищення екологічної свідомості дітей та молоді 08 – 16 вересня 2023 року у закладах освіти Сюртівської ТГ проведено екомарафон до Всесвітнього дня прибирання та організовано прибирання прилеглих територій закладів освіти за місцем розташування.

Учні, педпрацівники закладів загальної середньої освіти Сюртівської громади активно долучилися  до екомарафону, упорядкувавши подвір’я закладів освіти, спортивні майданчики, територію біля пам’ятників поблизу закладів освіти, квітники. Очищено від сміття та приведено у належний санітарний стан узбіччя та  кювети автомобільних  доріг біля  навчальних закладів тощо.

З метою привернення уваги до охорони довкілля, проблем навколишнього середовища, підвищення екологічної свідомості дітей та молоді класні керівники провели бесіди «Ми творимо планету власноруч», «Чисте довкілля – чисте сумління» (Малогеєвецьки  ліцей ім. Ф.Егрі, Ратівецька гімназія)

А після обіду формат участі дітей в акції змінився:  вони ініціювали сімейні та індивідуальні прибирання на прибудинкових ділянках.

Учитель інформатики Малогеєвецького ліцею ім. Ф.Егрі  організував для охочих цифррове прибирання - видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсів, що дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачаеться величезна кількість енергії.

Педагоги та техпрацівники ЗДО також згуртовано прибирали територію, своїм прикладом демонструючи відповідальне ставлення до природи й довкілля та прищеплюючи малятам культуру чистоти заради екологічного майбутнього.

Всі учасники заходу отримали задоволення від проведеного на свіжому повітрі часу, цікавого спілкування і  отриманого результату.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь