Сюртівська територіальна громада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профілактичний рейд служби у справах дітей

Дата: 15.02.2024 10:25
Кількість переглядів: 39

  Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей, метою якої є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки з виховання та утримання дітей, сприяння у нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

        Служба у справах дітей Сюртівської сільської ради спільно з іспекором СЮП ВП Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області лейтенантом поліції 15 лютого 2024 року, з метою попередження дитячої бездоглядності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, а також підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та захисту прав дітей у таких сім’ях, провели профілактичний рейд в селах Сюрте, Галоч та Ратівці  Сюртівської сільської ради.

      У ході рейду було здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 11 родин, в яких виховуються 29 дітей, та відвідано 2 сім’ї опікунів, в якій виховуються 3 дітей позбавлених батьківського піклування.

     За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у будинках та не допущення фактів жорстокого поводження з дітьми, контроль за перебуванням дітей у вечірній та нічний час.

      Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем і що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальними, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей.

Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь